Cod rutier 2021. Șoferii trebuie să știe cum pot scăpa de amenzi

Ianuarie 16, 2021

Una dintre principalele îngrijorări ale șoferilor o reprezintă valoarea amenzilor. În noul cod rutier sunt prevăzute valoarea amenzilor și categoriile acestora, iar dacă ai avut ”norocul” să fii amendat, află cum poți scăpa de amendă.

  • clasa I: 290 sau 435 de lei (două sau trei puncte-amendă);
  • clasa a II-a: 580 sau 725 de lei (patru sau cinci puncte-amendă);
  • clasa a III-a: de la 870 la 1.160 de lei (de la șase la opt puncte-amendă);
  • clasa a IV-a: de la 1.305 la 2.900 de lei (de la nouă la 20 de puncte-amendă);
  • clasa a V-a (numai pentru firme): de la 3.045 la 14.500 de lei (de la 21 la 100 de puncte-amendă).

Un lucru de reținut este faptul că, în 2021, șoferii nu vor mai lua amendă pentru neprezentarea dovezii care certifică faptul că o asigurare obligatorie de răspundere civilă auto (RCA) în format fizic. Această dezbatere a fost propusă încă de anul trecut, iar cei de la ASF au rezolvat-o, astfel că acum poți dovedi existența asigurării auto și prin prezentarea contractului sau poliței de asigurare în format electronic sau prin verificarea directă în baza de date gestionată de către autorități.

cod_rutier_2021 Cod rutier 2021. Șoferii trebuie să știe cum pot scăpa de amenzi  |  Radio HiT FM Romania - Radio HiT FM Romania | 2021

O altă veste bună pentru șoferi este reprezentată de faptul că aceștia nu vor mai fi amendați în cazul utilizării telefonului mobil atunci când se află la volan, atât timp cât utilizarea acestuia se face prin modul handsfree (mâini-libere).

Cum poți scăpa de o amendă

Atunci când ai fost pe picior greșit, ți se întocmește un proces-verbal. Acest proces-verbal poate fi contestat în instanță. Astfel, printre elementele obligatorii pe care trebuie să le conțină procesul-verbal de constatare a contravenției, se numără numele și prenumele agentului constatator, numele și prenumele contravenientului, codul numeric personal, fapta și data comiterii acesteria și semnătura agentului constatator. Dacă aceste elemente nu sunt completate în totalitate, instanța îți poate da câștig de cauză.

Începând cu anul 2018, poate exista și posibilitatea de anulare a procesului-verbal de contravenție, dacă fapta comisă nu este descrisă suficient de detaliat. Contestarea procesului-verbal trebuie să menționeze termenul dar și instanța la care se depune plângerea contravențională, în a cărei circumscripție a fost săvârșită contravenția. Termenul de depunere a acesteia este de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal. Dacă instanța nu ți-a dat câștig de cauză, te poți adresa mai departe la tribunal.

Razvan HiT

Suntem printre putinele Radiouri din Online-ul Romanesc care transmit in format  HD la cea mai buna calitate audio. Intrucat calitatea este punctul nostru forte, am luat decizia de a-ti difuza piese atent selectate din toate genurile (manele, etno-populara). Suntem HiT FM Romania - Suntem Preferatii Vostri ! - Acesta este sloganul care te cucereste si ne reprezinta.

https://radiohitfm.net
Aplicatiile Officiale HiT FM

Radio HiTFM Android

Radio HiT FM Huawei APP Gallery

Radio HiT FM Apple Iphone App Store

Incearca si daca iti plac Aplicatiile Radio HiTFM Romania voteaza-ne in Google Play, AppStore sa APP Galery Huawei cu stelutele meritate!

Stafful Radio HiTFM Online

LarY - Administrator (Responsabil) Online Media RadioHiTFM

Albertos HiT - Moderator Online

Catalyn Milano - Moderator Online HiTFM

KiKe ON - Moderator de emisie Live pe HiT ( Istoria Manelelor )

CreatzZza HiT - Moderator Online Radio HiT FM

Tara - Moderator Online de emisiuni la HiT FM

Facebook Radio HiT Romania

A venit momentul sa ne aratati cat de apropiati sunteti fata de noi. Pentru mai mute detalii acceseaza pagina Donatii

donate-hit Cod rutier 2021. Șoferii trebuie să știe cum pot scăpa de amenzi  |  Radio HiT FM Romania - Radio HiT FM Romania | 2021

Pentru donatii prin alte metode, te rugam sa ne contactezi prin Email ori la sectiunea Contact